Sale 2021 written on blackboard. Black friday concept. Boy hold board.
Black FridaySalgskupp

Black Friday 2022: Alt du bør vite om supersalget i år

Black Friday 2022 er årets største kuppdag. Årets dato er fredag den 25. november. Her er guiden til gode kjøp og triksene du må kunne.

Black Friday 2022 blir det tolvte året fenomenet med tilbud, salg og veldig gode kjøp er i Norge. Det hele startet i 2010 da nettbutikken Komplett lanserte Black Friday i Norge.

Fire år senere ble Nettavisen Black Friday lansert med en direkte, live oppdatering over de beste salgene, rabattkodene og kjøpene du kunne gjøre. For niende år på rad kommer sidene tilbake på blackfriday.nettavisen.no.

Black Friday har definitivt blitt en av årets største handledager, med ekstreme salg, rabatter og utrolige tilbud hos både fysiske butikker og nettbutikker. Black Friday stammer opprinnelig fra USA, og for mange nordmenn betyr dette den store jakten på virkelig gode kupp.

I løpet av de siste årene har Black Friday blitt et stort fenomen her i Norge og interessen har eskalert i enorm fart. 25. november er det duket igjen for årets største salgsfest. Mange butikker kjører helt ville kampanjer og du har muligheten til å gjøre utrolig gode kupp på julegaver eller produkter du har hatt på ønskelisten.

25. november er det duket igjen for årets største salgsfest.

Når er Black Friday 2022 i Norge?

I år går Black Friday av stabelen 25. november, som er i uke 47. Black Friday faller alltid på den fjerde fredagen i november, dagen etter Thanksgiving i USA. Salgsdagen feires likevel hele uken.

Konseptet har blitt utvidet ganske sterkt i Norge. Først var det bare tilbud i selve helgen, med den påfølgende Cyber Monday mandagen etter. Helgen mellom ble ofte kalt Black Weekend. Så kom flere tilbud hele uken med Black Week før enkelte begynte med Black November.

Cyber Monday 2022

Tradisjonelt var Cyber Monday nettbutikkenes salg mandagen etter helgen, men dette er en dag som i dag er mer en oppsamlingsdag for de siste salgene. Cyber Monday 2022 er den 28. november.

Singles’ day

Singles day er opprinnelig den store handelsdagen fra Kina, men har også spredt seg til resten av verden. Dette er den 11. november (11.11), og dagen handler om å feire singeltilværelsen.

Dette er Black Friday-datoene for 2022

Black Month – starter tirsdag 1. november

Singles’ day – fredag 11. november

Black Week – starter mandag 21. november

Black Friday – den 25. november

Cyber Monday – den 28. november

Flere nordmenn er allerede i gang med å planlegge innkjøpene sine rundt Black Friday.

Dette kommer på salg på Black Friday

Det er typisk fire varegrupper som kommer på salg på Black Friday-måneden hvor du kan gjøre virkelig gode kjøp:

  • De store vinnerne fra julesalget 2021 – fjorårets toppmodeller som ble solgt etter Black Friday 2021
  • Restlager på klær eller annet som følger et trendbilde som går ut etter Black Friday
  • Varer som er spesialprodusert til Black Friday
  • Hele butikken på salg i korte perioder rundt Black Friday

Hvis du er ute etter et par med gode hodetelefoner, men ikke trenger den helt nyeste 2022-modellen, så vil det være gode kjøp disse dagene og ukene rundt Black Friday. Det gjelder det meste av elektronikk. De mange butikkene som har salg på alt gjør også at du kan spare opp kjøp på ting du vet du skal handle til jul, eller trenger. Ofte får du rabatt på varer som nesten aldri er på salg.

Samtidig er det viktig å huske at mange varer faktisk blir utsolgt til Black Friday. Vi opplevde i fjor at mange av de tingene som var på tilbud tidlig i måneden, spesielt rundt Singles day, var utsolgt da vi ventet på nye tilbud.

Sjekk butikker her

Under Black Friday-perioden har du mulighet til å gjøre virkelig store kupp på julegaver og produkter du har siklet på tidligere i år.

Vi følger salgene live

Vi samler de beste salgene ett sted, og gir tips til hvor du kan gjøre knallgode kupp. Nettavisens shoppingavdeling kommer til å følge Black Friday-uken live, fra mandag 21. november til Cyber Monday 28. november. Vi jobber kontinuerlig for å lete etter og gi deg de beste tilbudene fra både norske og utenlandske nettbutikker.

I 2019 innførte vi at vi sjekker prisene på alle tilbud vi legger ut. Det betyr at kjøpene vi anbefaler på Singles Day, Black Friday og de andre dagene er alle prissjekket. Vi skal garantere at våre anbefalinger faktisk er gode kjøp.

Her er det bare å sette seg foran laptopen, mobilen eller iPaden, og bli servert knallgode tilbud og eksklusive rabattkoder fra de mest populære nettbutikkene.

6 tips til Black Friday

Black Friday er like rundt hjørnet og det bugner med gode, og ikke fullt så gode, tilbud. Her er våre tips til hva du bør gjøre for å kunne handle smart og gjøre noen virkelige gode kupp.

1. Begynn å planlegge dine Black Friday-innkjøp allerede nå

Det er viktig å begynne tidlig med planleggingen av innkjøpene rundt Black Friday. Bruk tiden frem til salgene på å gjøre god research, så vil du komme raskere til målet når det bugner med lokkende tilbud. Det er lett å bli fristet til spontankjøp.

Mange av salgene på Black Friday, og gjerne de aller beste, er tidsbegrenset. Det er lurt å registrere deg og legge inn betalingsinformasjonen i de aktuelle for deg nettbutikkene, så slipper du å kaste bort verdifull tid når de beste tilbudene er ute.

Du finner flere nettbutikker i vår oversikt på netthandel.nettavisen.no

2. Sett deg et budsjett

Sett deg gjerne et budsjett. Det er lett å bli revet med i jungelen av store rabatter og fort gjort å bruke mer penger enn det du egentlig har.

Forbrukerrådet anbefaler anbefaler å bruke kredittkort for at netthandelen skal bli tryggest mulig. Blir du svindlet eller ikke får varen, har du rett til å klage. Unngå også å kjøpe varer på avbetaling, da forsvinner det du tjener på tilbudet fort bort i renter senere.

Her kan du sammenligne og finne beste kredittkort til ditt bruk

3. Sett av nok tid til Black Friday

Det er mange tilbud, og mange butikker som har salg. I år vil mange at tilbudene starte tidlig i november og det vil trolig være full rulle allerede fra Singles Day, den 11. november. Sett av god nok tid til å finne de beste tilbudene. Ønsker du å handle fra USA, vær oppmerksom på at USA ligger seks timer etter oss. De fleste tilbudene legges ut der ved midnatt, så tidlig morgen på selves Black Friday-dagen vil svært mange av tilbudene være tilgjengelige.

4. Følg med på før- og etterpris

Det er viktig å følge med på før- og etterpris. Se gjerne på prisen og ikke avslaget. Det som kan være et godt tilbud i én butikk, kan være enda bedre andre steder. Dette gjør at det er viktig å følge nøye med på prishistorikken og sjekke flere alternativer før du slår til. Ordinær pris i en butikk kan være billigere enn salgsprisen i en annen. Det første du bør gjøre for å kontrollere om et tilbud er så bra som det høres ut, er å sammenligne prisene i ulike butikker. Prisene varierer ofte og noen tilbyr også prisgaranti.

5. Oppdater telefonen og maskinen din

Dette er bare litt fra egen erfaring. Da vi i 2019 skulle kjøpe en normalt veldig dyr maskin til kjøkkenet vi ville ha, så klarte maskinen å oppdatere seg, og vi fikk ikke benyttet oss av tilbudet.

Under finner du et utvalg av spennende nettbutikker basert på fjorårets Black Friday-salg. Vi anbefaler at du registrerer deg som kunde i de aktuelle butikkene for deg i forkant av Black November.

For gode kupp på klær og sko:

Skjønnhetsfavoritter:

Beste priser på interiør og innredning:

Favoritter for ham:

I disse butikkene er det noe for de fleste:

Alt av elektronikk:

Hobby og fritid:

Du finner flere nettbutikker i vår oversikt på netthandel.nettavisen.no

Få med deg Black Week LIVE her fra og med 21. november. Black Friday starter 00:00 natt til fredag 25. november.

Relaterte innlegg
Black FridayInteriør

Black Week: 10 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin

Christiania Glasmagasin har startet Black Week allerede. Vi guider deg til noen superkjøp.
Les mer
SalgskuppSport

20 knallgode sports- og friluftskupp

Sports- og friluftsutstyr er ikke akkurat billig, så det lønner seg å slå til når kvalitetsprodukter og bestselgere er på salg.
Les mer
Black Friday

Når er Black Friday 2021?

Black Friday er som regel starten på julehandelen for mange. Nettbutikkene tilbyr ofte svært gode priser i forbindelse med handledagen. I løpet av de siste årene har Black Friday blitt et stort fenomen her i…
Les mer
Amedia | Nettavisen logo

Annonsørinnhold

Hva er dette?

Blackfriday.nettavisen.no er et kommersielt nettsted fylt med innhold produsert av Amedia Innholdsbyrå.

Artikler merket med «annonsørinnhold» er produsert på oppdrag for våre annonsører, mens artikler merket med «kommersielt innhold» kan inneholde produkter og annonselenker der Amedia Innholdsbyrå mottar en liten provisjon av salget. Dette påvirker ikke prisen du betaler, og det er Amedia innholdsbyrå egne innholdsprodusenter som velger ut produkter og tjenester vi ønsker å formidle fra våre samarbeidspartnere. Det tar forbehold om tastefeil, eller endring i priser hos leverandør og nettbutikker tilknyttet våre annonselenkenettverk.

Innhold publisert på Blackfriday.nettavisen.no  har ingen tilknytning til Amedias aviser eller redaksjonelle miljøer. Vi er opptatt av at det skal være tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold, og vi ønsker derfor at du tar kontakt med oss dersom du opplever noe som utydelig eller om du har andre forslag til forbedringer.